Kleurkaart UV-hars/zirkoniaUV-hars is transparant en wordt gemengd met pigmenten (in poedervorm of druppels) om de mooiste kleuren en kleurcombinaties in de sieraden te verwerken.

Bij elk sieraad wordt aangegeven uit welke kleurpigmenten u kunt kiezen door middel van nummers of tekst achter de kleur. De nummers corresponderen met de emaillekleuren (kleurkaart 1) en de teksten met de transparante kleuren (kleurkaart 2). 

Is er geen kleurnummer of tekst vermeld, dan zijn de pigmenten gemengd. 

Het verschil tussen emaille en transparante pigmenten: emaille pigmenten hebben een glanzend, parelmoerachtig effect en geven een betere dekking terwijl transparante pigmenten wat egaler van kleur zijn.

Aangezien veel in te kleuren gedeeltes ondiep zijn, wordt bij de meeste sieraden gebruik gemaakt van emaille pigmenten. Indien een sieraad is gemaakt met diepere in te kleuren gedeeltes, dan kunnen deze eventueel ook opgevuld worden met transparante pigmenten. 

Houd er rekening mee dat zowel op de foto's van de artikelen op deze website als op onderstaande kleurkaarten de kleuren afwijkend kunnen zijn van de werkelijke kleuren.


1.        Kleuren emaille
2.        Kleuren transparant3.        Kleuren zirkonia

        
                    Wit                            Roze                           Olijf

 
                                    
                 Granaat                        Amethyst